Haptotherapie

Haptonomie is een manier om in contact te komen met je gevoel. Een balans vinden tussen het denken, het voelen en het handelen en daarmee een evenwicht tussen je hoofd en je hart.

Haptotherapie is gericht op persoonlijke groei, een proces waarbij bewustwording ontstaat van wie je in wezen bent. Je leert vertrouwen op je gevoel, je lijf, je intuïtie, zodat je weet wat je wilt en wat je niet meer wilt.

In de haptotherapie gaan we door aanraking en ervaringsgerichte situaties naar je gevoel. Ervaringsgerichte situaties, in het hier en nu, die uitnodigen om volledig tevoorschijn te komen.
Door middel van de bevestigende aanraking, het met aandacht bij jou zijn krijg je een gevoel van `goed zijn zoals je bent, van eigenwaarde. Daardoor kun je jezelf openen en wordt `heel wording’ bereikt.  

Als je je afvraagt of haptotherapie iets voor jou is ben je altijd welkom voor een kennismakingsgesprek. Dan kunnen we bespreken of jouw hulpvraag en je verlangen overeenkomen met mijn aanbod.

Wil je een afspraak klik dan hier.

Regressietherapie

Tijdens regressietherapie maak je contact met je onderbewuste, hier zit alle informatie opgeslagen van je ziel, alles wat je ooit hebt meegemaakt en beleefd. Wachtend tot we er aan toe zijn om dit te helen.

Iedere keer als we iets meemaken wat ons systeem als levensbedreigend beschouwd ontstaat een trauma. Er kan sprake zijn van een eenmalige gebeurtenis zoals een ongeluk of een serie van gebeurtenissen zoals misbruik. Elke traumatische gebeurtenis roept een reactie op waarbij een groot deel van het logisch denken wordt uitgeschakeld. Als iets te heftig is dan gaan we “uit ons lichaam” , dan spreken we van dissociëren, zodat we niet hoeven te voelen wat er in het moment gebeurd.  

Maar wat nou als je lichaam in de stand van bevriezen/vastlopen blijft en de natuurlijke impuls van je lichaam uit blijft?
Dit kan bewust maar ook onbewust voor je zijn. Je kan dan wel klachten hebben maar je niet bewust zijn waar het vandaan komt zoals angst, hartkloppingen, slecht slapen of een sombere stemming.
Dan heeft een actueel probleem of klacht te maken met een onverwerkte situatie uit het verleden.

Door middel van regressietherapie wordt de natuurlijke beweging van het lichaam afgemaakt zodat de blokkade verdwijnt en klachten zullen afnemen of verdwijnen.

Lichaamswerk

Door middel van gesprekken en verschillende lichaamsgerichte werkvormen worden je patronen, overtuigingen en eventuele blokkades zichtbaar. Door deze voelbaar te maken en aan te kijken kunnen voor jou belangrijke thema`s geheeld worden.

Je leert meer verbinding te maken met je lijf en je gevoelens om verandering en persoonlijke ontwikkeling in gang te zetten. Als je inzicht hebt in wat jou beweegt kun je anders leren handelen dan voorheen.

Door blokkades op te heffen en energie weer door te laten stromen voel je je lichter en kun je oude pijn los laten.

Hiervoor gebruik ik verschillende middelen zoals voice dialogue, ademsessies, systemisch werk; familieopstellingen en werken met de voorouderlijn.

Mocht je willen weten of ik iets voor je kan betekenen of wil je meer informatie over het aanbod kun je altijd contact opnemen voor meer informatie.

Nieuws

Veranderingen website

Komende tijd zullen er werkzaamheden zijn aan de website. Daardoor zullen er veranderingen zichtbaar zijn in het logo, de kleuren, de foto`s en...