Lichaamswerk

'Heling ontstaat als ik erken dat ik ook pijn mag ervaren'

Lichaamswerk

Iedereen maakt ontwikkelingen door, soms loop je vast in het leven, op je werk of in relaties met andere mensen en dan komt jouw groei tot stilstand. In de sessies ondersteun ik jou om betekenis te geven aan datgene wat er gebeurt in je leven en leer je keuzes te maken voor dat wat voor jou belangrijk is. Zo kun je groeien en ontplooien en word je steeds meer jezelf.

Door middel van verschillende werkvormen gecombineerd met gesprekken worden je patronen en overtuigingen zichtbaar en voelbaar. Als je inzicht hebt in wat jou beweegt kun je anders handelen dan voorheen. Je gaat van doen, naar zijn, waardoor voor jou belangrijke thema`s geheeld kunnen worden.
Door blokkades op te heffen en energie weer door te laten stromen voel je je lichter en kun je oude pijn los laten.

Hiervoor gebruik ik verschillende middelen zoals voice dialogue, ademsessies, systemischwerk.

Werkvormen:

Systemisch werk/ familie opstelingen:
Je bent in je dagelijks leven onderdeel van verschillende systemen zoals een gezin, je familie, een team op het werk, een vriendengroep, een sportclub. In deze systemen heeft ieder zijn eigen plek, rollen en patronen. Meestal is een systeem gericht op het bereiken van stabiliteit en evenwicht. Soms ontstaat een verstoring en ga je daar (onbewust) op reageren. Vanuit je ouders, grootouders heb je patronen en overtuigingen doorgekregen die van invloed kunnen zijn op je gedrag en je handelen. Je kan het gevoel hebben er niet bij te horen of er niet in te passen, of dat het je allemaal te veel is, angstig worden of stress ervaren. Symptomen die aangeven dat het systeem uit evenwicht is en vraagt om herstel.
We zijn allemaal kind van een vader en een moeder en de invloed van ons systeem is vaak ingrijpender dan we ons bewust zijn. Jouw plek innemen in het systeem is van wezenlijk belang om verder te kunnen gaan.
Door onbewuste, belemmerende en vaak onzichtbare patronen aan het licht te brengen creëer je daadwerkelijk ruimte voor verandering.
Een familieopstelling kan helpen om hier meer inzicht in te creeeren en veranderingen aan te brengen.

Adem werk:
Adem technieken zijn gericht op ontspanning en heling. Door een verbonden ademhaling met actief in- en passief uit- ademen ontstaat er een ontspannen ritme en wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam aangesproken. Hierdoor kunnen blokkades, emoties en spanningen in je lichaam voelbaar worden. Het accepteren van wat er is kan helpen om dit los te laten. Door te leren dat je jou ruimte in mag nemen, leer je aanwezig te zijn in je lichaam en in het moment. Specifiek ook toepasbaar bij mensen met hyperventilatie, spanningsklachten, onverwerkte emoties en blokkades.

Ik organiseer ook geregeld ademcirkels, vraag gerust naar meer informatie of hou de nieuwspagina of facebook in de gaten voor data.

Voice Dialogue:
Ieder van ons leeft met verschillende aspecten of verschillende rollen van zijn eigen persoonlijkheid, zoals de perfectionist, de leider, de zorger en ook je kwetsbare ikken zoals je innerlijk kind. Deze zogenaamde subpersonen zijn onderdeel van jezelf, met ieder hun eigen kwaliteiten, gevoelens en verhalen. Deze subpersonen zitten allemaal in jouw bus. Door deze subpersonen aan het woord te laten geef je ze bestaansrecht en kan transformatie plaats vinden. Je krijgt namelijk meer inzicht in ieder aspect van jezelf waardoor jij degene bent die de bestuurder is en blijft van jouw bus.

 

Mocht je willen weten of ik iets voor je kan betekenen of wil je meer informatie over het aanbod kun je altijd contact opnemen voor meer informatie.