Polariteit massage

Bij polariteitsmassage is er sprake van een techniek waarbij je op lichaams- en energetisch-niveau gelijktijdig bezig bent, tussen de verschillende polen van het lichaam. Hierdoor wordt de relatie tussen lichaam, emoties en geest hersteld. Wanneer een van de drie uit balans is, geeft dat een energie ophoping, een blokkade, ergens anders in het lichaam ontstaat dan een tekort. Door de massage wordt de energiestroom tussen de polen weer op gang gebracht, wat de weg vrij maakt om emoties te verwerken en gedachtes die voor blokkades zorgen op te heffen. 

 

Door de polariteitsenergie langs de meridianen te leiden, brengt de masseur de plus en min polen met elkaar in verbinding zodat de Qi, de levensenergie, weer vrij kan stromen. Dit doe ik door mijn handen op verschillende reflexpunten van je lichaam te leggen en vervolgens de huid, bindweefsel en spieren te masseren. Het resultaat is dat alle polen in balans komen in het lichaam. Hierdoor voel je je geestelijk meer in harmonie en lossen blokkades zich op.

 

Wanneer een polariteitsmassage?

 

Energiestroom brengt je levenskracht, is deze uit evenwicht, geblokkeerd geraakt en in sterkte afgenomen dan voel je je ziek, vermoeid, neerslachtig of je krijgt last van lichamelijk klachten.

Polariteitsmassage is een techniek waarbij een disbalans, die ontstaat door bijvoorbeeld emotionele of psychische klachten, die zich in het lichaam uiten, weer in balans wordt gebracht.

 

Het geeft een verzachting van lichamelijke klachten en pijn bijvoorbeeld bij vermoeidheid, overbelasting, maagklachten, hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, maar ook bij astma of bronchitis.  

Het resultaat is een gevoel van balans en harmonie, je lichaam kan weer ontspannen. In welke mate hangt af van hoe je ervoor open staat en van je niveau van lichaamsbewustzijn en zelfkennis.


Dit kun je merken doordat pijnlijke plekken verdwijnen of doordat je emoties los kunt laten. De polariteitenmassage bevordert je bewustzijn en je gezondheid.

Voor het beste resultaat is het goed om een keer of 3 een behandeling te ondergaan, vaker kan natuurlijk ook. Een regelmatige polariteitsmassage is een weldaad voor het lichaam en helpt je gezondheid op peil te houden. 

 

De techniek:

 

Er wordt gebruik gemaakt van drie verschillende soorten aanrakingen, namelijk diepe massage, lichte aanraking zonder druk en niet-lichamelijke aanraking, waarbij de handen op korte afstand van het lichaam worden gehouden. Diepe massage kan geblokkeerde energie losmaken. Lichte aanraking en niet-lichamelijke aanraking polariseert de energie.

 

De masseur kan niet het werk voor je doen, mijn handen doen liefdevol hun werk, maar je hebt zelf de verantwoordelijkheid voor jou eigen lichaam. Je bijdrage kan er uit bestaan dat je met je aandacht bij de massage blijft of door actief te ademen waardoor de levensstroom extra wordt geactiveerd en je zelfherstellend vermogen wordt aangesproken.
Het is belangrijk dat je je veilig voelt, zodat dat wat er aan emoties los komt er ook gewoon mag zijn. Door een bewuste (verbonden) ademhaling ontstaat een energiestroom die mee helpt om blokkades op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau op te lossen. Niet verwerkte emoties kunnen loskomen en levensthema`s kunnen geactiveerd en geheeld worden.

 

Aan de basis van de polariteitsmassage staat dr. Randolph Stone. Een in Oostenrijk geboren natuur geneeskundige, die begin vorige eeuw ontdekte dat ons lichaam, net zoals de aarde, over polen beschikt die geladen zijn. Deze massagevorm bevat de essentie van methodes als acupunctuur, shiatsu, yoga, ayurvedische geneeskunde en reflex zone therapie. Het brengt de mannelijke/vrouwelijke pool en de verschillende elementen in je lichaam in balans. 

Extra informatie

Aangezien er tijdens de massage gebruik gemaakt kan worden van massage olie aangevuld met etherische olie, is het raadzaam om daar met uw kledingkeuze rekening mee te houden. 

De kosten voor een polariteitsmassage 

- 75 minuten €65,- inclusief BTW

Een massage wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekeraar

De massages worden alleen gegeven op de locatie in Venlo

 

Contra-indicaties:

Hoge bloeddruk, hartklachten, ontstekingen, koorts, huidinfectie of open wonden zijn contra indicaties.

Heeft u twijfels over een massage voor u geschikt is overleg hierover vooraf met mij en eventueel met een arts. Het is belangrijk om eventuele klachten of twijfels voor de massage met mij bespreekbaar te maken, dan kan ik daar in de behandeling rekening mee houden.