Nieuws

Corona Virus

I.v.m. het corona virus zijn alle behandelingen tot en met 18 mei geannuleerd. Er starten ook geen nieuwe trajecten. Als er nieuw beleid wordt...

Nieuws

Corona Virus

I.v.m. het corona virus zijn alle behandelingen tot en met 18 mei geannuleerd. Er starten ook geen nieuwe trajecten. Als er nieuw beleid wordt gemaakt door het RIVM zal ik ook nieuw beleid maken. Mochten er vragen zijn dan hoor ik het graag.
Coronavirus l update 16 maart

Naar aanleiding van de persconferentie gehouden door minister Bruins zondagmiddag 15 maart willen we vanuit de VVH een standpunt innemen over wat de tekst ‘gepaste afstand bewaren’ voor ons als haptotherapeuten betekent. Het bestuur van de VVH is van mening dat we geen positie in kunnen nemen waarin we onze leden kunnen vertellen hun praktijk open te houden of te sluiten. Wel willen we in het kader van professioneel handelen binnen de gezondheidszorg onze leden adviseren het aanraken tijdens behandelingen achterwege te laten.

Daarnaast willen we benadrukken om uiterst zorgvuldig om te gaan met overige behandelvormen bekend binnen haptotherapie. Binnen de VVH vinden we dat onze leden uiteindelijk zelf de afweging moeten maken om de praktijkvoering te stoppen, met de tijdlimiet zoals nu bekend gemaakt is. "Het is op dit moment van het grootste belang om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en daarmee de verspreiding van het virus af te remmen."

Als er voor gekozen wordt om wel te behandelen, zorg er dan voor om nauwkeurig de criteria van het RIVM qua eigen gezondheid en die van de cliënten aan te houden. Zoals de al vaker beschreven maatregelen als na elk contact grondig de handen te wassen en bv deurklinken, leuningen en stoelen te ontsmetten na elke cliënt.