Over mij

'Embrace the earth and heaven will chase you'

Over mij

Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het is als je vastloopt in het leven. Ik kwam daardoor in aanraking met haptotherapie en ik werd geraakt door de manier van werken, het verkrijgen van inzicht in jezelf door ervaringen gericht op het lijf en gericht op het voelen en niet gericht op je cognitie.
Dat deed mij besluiten om zelf de opleiding tot haptotherapeut te gaan volgen aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen. En hiermee startte een intense ontwikkelingsreis die mij heel veel heeft geleerd over mezelf en wie ik ben in relatie tot anderen.
Het heeft mij ook veel geleerd over ‘de mens’ en hoe ik daar samen mee op pad kan gaan. Een pad van herstel, verwondering en groei. Naar wie je bent, wat je wilt en hoe je het anders kan doen?

Jarenlang ben ik werkzaam geweest als begeleider, coach en trainer van individuen maar ook van groepen mensen in de zorg/psychiatrie. Daar ligt mijn hart, in het werken met mensen, in welke vorm dan ook, een stukje mee mogen lopen op iemands pad. Samen ontdekken wat de kern van jezelf is en wat je nodig hebt om dat waar je naar verlangt te bereiken.  

Toen ik klaar was met de opleiding haptotherapie besloot ik om mijn verlangen te volgen en een eigen praktijk te starten waar ik op mijn eigen manier kan werken met mensen. Ik vind het leuk om mezelf te blijven ontwikkelen en heb ondertussen de opleiding spiritueel werker afgerond bij Aurora.
Hierdoor heb ik een meer compleet aanbod en is er naast het fysieke, mentale en emotionele stuk ook ruimte gekomen om het spirituele stuk te ontdekken in mezelf en ook in mijn praktijk.

Leven met de natuur en het volgen van je eigen natuur is een steeds grotere rol gaan innemen in mijn leven. Om je eigen natuur te volgen is het belangrijk om te weten waar je vandaan komt. Je voorouders en hun verhalen zijn verbonden met je eigen verhaal. Dat heb ik zelf mogen ervaren in de opleiding de weg van het (medicijn)wiel bij Maarten Oversier.
Super dankbaar voel ik mij, dat ik me weer/meer heb kunnen verbinden met mijn voorouders, waardoor ik me heel en meer mezelf voel.

In mijn werk ben ik open, authentiek en ontmoet ik jou zonder oordeel en met nieuwsgierigheid naar wie jij bent en wat je bezig houdt. Hierdoor is er ruimte voor herstel, een openen van jouw zijn, dichter bij die persoon die je in wezen al bent, maar nog niet helemaal kan zijn. 

Embrace the earth and heaven will chase you

Het symbool bestaat uit 3 delen:
Het hoofd (verbonden met de hemel)
Het hart (verbonden met je ziel)
Het bekken (verbonden met de aarde)

Het vinden van de veiligheid en de steun van het bekken en dus van de aarde is, niet alleen voor mij maar juist ook in deze tijd echt belangrijk. Een oud gezegde luidt: ‘embrace the earth en heaven will chase you’!! Oftewel houd van de aarde (en dus van je fysieke-zijn, van je lichaam) en inspiratie en inzichten komen vanzelf.

Het symbool heeft zich rond een boom genesteld waarmee ik de link naar de natuur maak. Vooral naar de stilte van de natuur die zo neutraal is waardoor je je erin kunt laten zakken en dus kunt zijn.

Verder staat de dubbele lijn voor de altijd aanwezige beweging ook tijdens het behandelen. Daar heb je immers altijd twee personen voor nodig die zich ten opzichte van elkaar moeten verhouden.

Het zoekende lijntje van hoofd naar hart is daar een verwijzing naar de zin; ‘Durf te beginnen aan de reis in een mensenleven, van je hoofd naar je hart’

In deze podcast waarin Koen Poels (van; Het kan ook anders) mij interviewde vertel ik over mijn eigen weg, mijn werk en visie. Over haptonomie, haptotherapie, lichaamsgerichte therapie en regressietherapie. En ook het verschil tussen voorouderlijk werk en familieopstellingen. Luister gerust eens om meer te weten  te komen over mijn manier van werken.