Regressie, Reïncarnatie & Trauma

Your ancestors outnumber your fears.
Feel their power

Regressietherapie Reïncarnatie & Trauma

Regressie:

Regressietherapie is een holistische benaderingswijze met als uitgangspunt dat actuele psychische en of lichamelijke problemen een relatie hebben met onverwerkte situaties uit het verleden.
Tijdens een regressie sessie maak je, zonder hypnose, contact met je onderbewuste. In je onderbewuste zit alle informatie opgeslagen van je ziel, alles wat je al ooit hebt meegemaakt en beleefd.


Reincarnatie:

Als de oorzaak van deze problemen niet te vinden is in het huidige leven dan spreken we niet van regressie maar van reincarnatie. Als patronen in een vorige incarnatie zijn ontstaan dan kunnen ze via het geheugen van de ziel soms vele levens lang niet oplossen totdat er een leven is waarin dit patroon geactiveerd wordt en we er aan toe zijn om dit te helen.


Regressietherapie en voorouderlijk werk:

Een ziel wil dat elke ervaring rond is of te wel dat de ervaring af is. Dus oude pijn, oude programma`s en overtuigingen, die in een vorig leven niet geheeld of afgerond  konden worden zijn in jou nog actief. Dat betekent dat je ervaringen, in je huidige leven, gaat op doen die jou triggeren in die oude pijn zodat je alsnog deze ervaringen kan helen. Je voorouderlijn is de eerste plek waarin je in deze pijn getriggerd wordt. Alles wat jou voorouders hebben meegemaakt wordt via je ouders aan jou doorgegeven. Dat betekend dat hun pijn ook in jou doorleeft.

 

Hoe werkt het regressietherapie:

Alles wat we in het verleden gehoord, gevoeld, gezien, geroken, gedacht en geproefd hebben kunnen we in trance opnieuw ervaren. Trance is een natuurlijk verschijnsel wat ontstaat als we ons ergens op concentreren. Als je bijvoorbeeld een boek leest kan het zo maar gebeuren dat je de dingen om je heen niet meer opmerkt, je verkeerd in een soort van trance. Hoe je deze trance ervaart is heel verschillend.
Sommige mensen zien beelden, andere voelen het in hun lichaam en sommige weten het gewoon.
We komen er samen in de sessie samen achter hoe dit bij jou werkt.

Het voordeel van een regressie is dat je het niet hoeft te weten. Door veiligheid, ontspanning en contact met mij, maak je contact met je onderbewuste, komen oude situaties terug en kunnen we de oude overtuigingen ombuigen waardoor heling ontstaat.
De natuurlijke beweging van het lichaam wordt afgemaakt zodat de blokkade verdwijnt en klachten zullen afnemen of verdwijnen.

Hier is soms maar 1 soms een paar sessies voor nodig. Deze therapie kan prima ook met andere therapieën gecombineerd worden.

Wat is trauma?

Iedereen maakt dingen mee in zijn leven die lastig of vervelend zijn. Als het je niet lukt om zo`n situatie een plekje te geven dan spreken we van een trauma. Dit kan bewust maar ook onbewust voor je zijn. Je kan dan wel klachten hebben maar je niet bewust zijn waar het vandaan komt zoals angst , hartkloppingen, slecht slapen of een sombere stemming.

Als je je er wel bewust van bent kun je je eenzaam of onbegrepen voelen of boos zijn, deze emoties kunnen soms lastig te verwerken zijn.

Iedere keer als we iets meemaken wat ons systeem als levensbedreigend beschouwd ontstaat een trauma. Er kan sprake zijn van een eenmalige gebeurtenis zoals een ongeluk of een serie van gebeurtenissen zoals misbruik. Elke traumatische gebeurtenis roept een reactie op waarbij een groot deel van het logisch denken wordt uitgeschakeld. Bij trauma denken we vaak aan een ongeluk, oorlog of geweld maar ook ontslagen worden of het breken van een been kan een trauma zijn. Het zijn situaties die voor jouw systeem als bedreigend worden ervaren.

Deze situaties zorgen voor de productie van adrenaline in de bijnieren en die geven de reactie vluchten, vechten of bevriezen. Als iets te heftig is dan gaan we soms “uit ons lichaam” en dan spreken we van dissociëren, zodat we niets meer hoeven te voelen van wat er in het moment gebeurd.  
Na een trauma gaat het lichaam automatisch shaken of trillen om de opgebouwde adrenaline uit het lichaam af te voeren. Hierdoor kan de energie weer stromen en verlaat het trauma ons lichaam.

Maar wat nou als je lichaam dit niet kan, je blijft in de stand van bevriezen/vastlopen en de natuurlijke impuls van je lichaam blijft uit. Dan ontstaan er blokkades in je lichaam en krijg je klachten, zoals; dingen vergeten, je niet meer kunnen focussen of voortdurende hoofdpijn. Het trauma zet zich vast in de fysieke cellen van je lichaam.

Hoe werkt het:

Om de blokkades op te laten lossen en de energie weer te laten stromen is het van belang dat je lichaam deze energie er weer uit kan werken.
Door te werken met lichaamsgerichte traumatherapie is er naast het cognitieve en emotionele aspect ook aandacht voor het fysieke aspect waardoor de symptomen volledig kunnen verdwijnen. Lichaamsgerichte traumatherapie is een zorgvuldige manier van werken, waarbij opgebouwde spanning stap voor stap wordt losgelaten. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken en de natuurlijke beweging van het lichaam wordt afgemaakt. Dus de bevroren of vastgelopen energie van het trauma wordt weer in beweging gebracht waardoor de blokkade verdwijnt. Hierdoor kan het lichaam ontladen en de rust en ontspanning weer in het lichaam terugkeren.

 

Luister naar de podcast die ik opnam met Koen Poels, Het kan ook anders. https://www.methoofdenhart.com/over-mij/

Aanraders:

Maarten Oversier
https://www.jornluka.com/the-trueman-show/the-trueman-show-52-maarten-oversier/

Anna Verwaal
pre en perinatale psychologie
https://thetruemanshow.com/podcast-106