Jolanda Barents

Wie ben ik

Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het is als je vastloopt in het leven. Ik kwam daardoor in aanraking met haptotherapie en ik werd geraakt door de manier van werken, het verkrijgen van inzicht in jezelf door ervaringen gericht op het lijf en gericht op het voelen en niet gericht op je cognitie.
Dat deed mij besluiten om zelf de opleiding tot haptotherapeut te gaan volgen aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen. En hiermee starte een intense ontwikkelingsreis die mij heel veel heeft geleerd over mezelf en wie ik ben in relatie tot anderen.
Het heeft mij ook veel geleerd over 'de mens' en hoe ik daar samen mee op pad kan gaan. Een pad van herstel, verwondering en groei. Naar wie je bent, wat je wilt en hoe je het anders kan doen?

 

Jarenlang ben ik werkzaam geweest als begeleider, coach en trainer van individuen maar ook van groepen mensen in de zorg/psychiatrie. Daar ligt mijn hart, in het werken met mensen, in welke vorm dan ook, een stukje mee mogen lopen op iemands pad. Samen ontdekken wat de kern van jezelf is en wat je nodig hebt om dat waar je naar verlangt te bereiken.  

 

Toen ik klaar was met de opleiding haptotherapie besloot ik om mijn verlangen te volgen en een eigen praktijk te starten waar ik op mijn eigen manier kan werken met mensen. Ik vind het leuk om mezelf te blijven ontwikkelen en heb onlangs de opleiding spiritueel werker afgerond bij Aurora. Hierdoor heb ik een meer compleet aanbod en is er naast het fysieke, mentale en emotionele stuk ook ruimte gekomen om het spirituele stuk te ontdekken in mezelf en ook in mijn praktijk. Ik blijf door alle nieuwe cursussen en opleidingen groeien en dat is ook zichtbaar in mijn praktijk en in mijn aanbod. 

 

In mijn werk ben ik open, authentiek en ontmoet ik jou zonder oordeel en met nieuwsgierigheid naar wie jij bent en wat je bezig houdt. Hierdoor is er ruimte voor herstel, een openen van jouw zijn, dichter bij die persoon die je in wezen al bent, maar nog niet helemaal kan zijn.