Jolanda Barents

Wie ben ik

Uit eigen ervaring weet ik wat haptotherapie persoonlijk voor je kan betekenen. Hiermee kwam ik in aanraking nadat ik zelf vastliep. Ik werd geraakt door de manier van werken, het verkrijgen van inzicht in jezelf door ervaringen gericht op het lijf en gericht op het voelen en niet vanuit je cognitie.
Dat deed mij besluiten om zelf de opleiding tot haptotherapeut te gaan volgen aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen. Een intense reis die mij heel veel heeft geleerd over mezelf en wie ik ben in relatie tot anderen.
Het heeft mij ook veel geleerd over 'de mens' en hoe ik daar samen mee op pad kan gaan. Een pad van herstel, verwondering en groei. Naar wie je bent, wat je wilt en hoe je het anders kan doen?

 

Jarenlang ben ik werkzaam geweest als begeleider, coach en trainer van individuen maar ook van groepen in de zorg/psychiatrie. Daar ligt mijn hart, in het werken met mensen, in welke vorm dan ook, een stukje mee mogen lopen op iemands pad. Samen ontdekken wat de kern van jezelf is en wat je nodig hebt om dat waar je naar verlangt te bereiken.  

 

Toen ik klaar was met de opleiding haptotherapie besloot ik om mijn verlangen te volgen en een eigen praktijk te starten waar ik op mijn eigen manier kan werken met mensen. 
Ik vind het leuk om mezelf te blijven ontwikkelen en ben dan ook nog steeds cursussen en een opleiding aan het volgen. Hierdoor groei ikzelf en ook het aanbod in mijn praktijk. Zo geef ik soms een workshop en verschillende massages.

 

Een massage heeft te maken met jezelf iets gunnen, omdat het nodig is of omdat je jezelf wilt verwennen. Een moment van aangeraakt worden waardoor je mag ontspannen en je jezelf mag zijn, even alles loslaten.

Als haptotherapeut en coach ondersteun ik je om jouw krachten in te zetten, zodat jij kunt groeien en ontwikkelen.
Een evenwicht vinden tussen jouw denken en jouw voelen, of anders gezegd; een balans tussen je hoofd en je hart. 

 

Al het aanbod van Praktijk met Hoofd en Hart is in het kader van herstel, balans, dichter bij jezelf/je kern komen, bij die persoon die je in wezen al bent, maar nog niet helemaal kan zijn.